Leden Menu
Welkom Gast.
Inloggen Word Lid
Menu
Home
Verzoek is Uit
Programma
Chatroom
Verzoeklijst
Fotos
Links
Downloads
Nieuws
Gastenboek
Vraag & Antwoord
Contact
Nieuwste lid
Dnhdhdbdbs

Totaal aantal leden: 2524
♫ RadioOranje.nl - Online sinds 2001 Nieuws
Nieuws

Geplaats door TAZmd op Thu 9 August @ 09:49

ARNHEM - Een etherpiraat uit Gelderland moet een bedrag van 45.000 euro betalen. De boete is opgelegd door het Agentschap Telecom dat de zogenoemde geheime zenders opspoort.


Nog nooit is een etherpiraat zo zwaar bestraft. Het agentschap treedt sinds kort strenger op. De piraten hebben geen vergunning voor radio-uitzendingen en ze verstoren het vliegverkeer en de communicatie door hulpdiensten.


Een aantal geheime zenders verlegt zijn werkterrein naar het Duitse grensgebied. Etherpiraten zijn vooral actief in Noord- en Oost-Nederland.


Lik-op-stukbeleid


In de zomerperiode constateert het agentschap een toename in het illegaal gebruik van de FM-band. "Dit leidt tot meer overlast voor radiozenders en radioluisteraars", zegt een woordvoerder van Agentschap Telecom (audio). De organisatie voert tegenwoordig een lik-op-stukbeleid. Sinds eind vorig jaar reiken inspecteurs 492 waarschuwingsbrieven uit. Dit gebeurt wanneer een uitzending een "grootschalig karakter heeft en direct moet worden gestaakt".


Agentschap Telecom heeft omroepen, politieregio's en gemeenten gevraagd extra alert te zijn op mogelijke overtredingen, zoals meldingen over illegale uitzendingen of waarnemingen van hoge antenne-installaties.

Bron www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-1/1702591/Recordboete-voor-Gelderse-etherpiraat.htm


Reacties, Hier op reageren?

Luister Mee

Oranje Tip!
Stembus
Asielzoekers zijn welkom in deze grote getallen ?
Ja
Nee
Oude Stembussen
Bezoekers Locatie

Buma-Stemra licentienr: 10341684

Copyright © All Rights Reserved